Γλώσσα
Το καλαθι μου

Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ 1. ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ

Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ 1. ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ
Μη διαθέσιμο-10%
Ειδική Τιμή 13,24 € Κανονική Τιμή 14,71 €

"ΤΟ ΓΕΝΟΣ":
Από την ισκιαδερή μεριά του Ψηλορείτη, πάνω σε μια κορφούλα μέσα στο λαγκάδι του Αμαριού, στέκει ένα θεορατικό χάλασμα που οι ντόπιοι το λένε Μεροβίγλι και που σε περασμένο καιρό είταν βενετικός πύργος. Οι αγριοσυκιές, οι βάτοι κ' η τσουκνίδα θρασεύουνε στα πόδια του, και τα Όρνια, πούχουν τις φωλιές τους στα ρημάδια, στρινιάζουν κάθε τόσο ψηλά από τα μπεντένια του και φοβερίζουν την ερημιά.

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 30 ευρώ
Σε απόθεμα
SKU
10.60.0081
Περιγραφή

"ΤΟ ΓΕΝΟΣ":
Από την ισκιαδερή μεριά του Ψηλορείτη, πάνω σε μια κορφούλα μέσα στο λαγκάδι του Αμαριού, στέκει ένα θεορατικό χάλασμα που οι ντόπιοι το λένε Μεροβίγλι και που σε περασμένο καιρό είταν βενετικός πύργος. Οι αγριοσυκιές, οι βάτοι κ' η τσουκνίδα θρασεύουνε στα πόδια του, και τα Όρνια, πούχουν τις φωλιές τους στα ρημάδια, στρινιάζουν κάθε τόσο ψηλά από τα μπεντένια του και φοβερίζουν την ερημιά. Γκρεμισμένες οι καμάρες του, τρύπιοι οι κουμπέδες του, χορταριασμένα τα ντουβάρια. Και μονάχα αντιπαλεύει την υβρισιά του καιρού και του θανάτου μια δρακοντική μονόπετρα, εν' ανώφλι, με χαραγμένα πάνω του τα λόγια: ΑΡΧΗ ΣΟΦΙΑΣ ΦΟΒΟΣ ΚΥΡΙΟΥ. ΔΟΓΗΣ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΡΕΒΙΖΑΝΟΣ ΕΤΟΣ ΚΥΡΙΟΥ 1554.
Κάθε πρωί, ο αφέντης Ήλιος, όταν καβαλάει το ζυγό του Ψηλορείτη και κορφοκοιτάζει λιόφυτα κι αμπέλια, χτυπάει με τη ματιά του και την πέτρα. Κι αυτή, άσπρη απ' τις βροχές και παστρική απ' τους ανέμους, δέχεται γελούμενη το καλημέρισμα και του το γυρίζει σπιθίζοντας. 

Χαρακτηριστικά
Περισσότερες Πληροφορίες
Συγγραφέας ΠΡΕΒΕΛΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
Εκδοτικός Οίκος ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ
Διαστάσεις βιβλίου 17 x 12 εκ
Ημερομηνία Έκδοσης 1 Δεκ 1995
Σελίδες 296
Εξώφυλλο Σκληρό εξώφυλλο
ISBN 9600505276
Σειρά Ο Κρητικός
Κατηγορία Βιβλία Ενηλίκων
Υποκατηγορία Κλασική Λογοτεχνία
Αξιολογήσεις
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ 1. ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ
Η Βαθμολογία σας