Γλώσσα
Το καλαθι μου

Ποιοι είμαστε

Βιβλιοσκόπιο Book & Toy Store 

Πώς ξεκίνησε η ιστορία μας

Ονομάζομαι Γιάννης Ζαχαριουδάκης και έχω στο αίμα μου το μικρόβιο να οραματίζομαι συνεχώς επιχειρήσεις. Μία από αυτές ήταν και η ιδέα για τη δημιουργία ενός βιβλιοπωλείου.

Πώς έγινε πραγματικότητα;

Όταν εγκατέλειψα την Αθήνα και τις εκεί επιχειρηματικές μου δραστηριότητες αποφάσισα να ανοίξω ένα βιβλιοπωλείο ακριβώς κάτω από το σπίτι μου. Γιατί βιβλιοπωλείο; Διότι σκέφτηκα ότι έτσι θα μπορώ να συνδυάσω την ιδέα μου για την προώθηση του πολιτισμού με την αγάπη μου για το διάβασμα… «το τερπνόν μετά του ωφελίμου».

Ξεκίνησα λοιπόν την κατασκευή του και παράλληλα δημοσίευσα μια αγγελία αναζητώντας συνεργάτη για την οργάνωση και τη λειτουργία του βιβλιοπωλείου. Έλαβα πολλά βιογραφικά, όμως αμέσως ξεχώρισα της Ασπασίας Μπουλαμάτση. Η συνέντευξη κανονίστηκε και η δουλειά «έκλεισε». Και καθώς δεν μου αρέσουν τα διαδικαστικά και γραφειοκρατικά αποφάσισα να πάω ένα μεγάλο ταξίδι στην Αμερική.  Επιστρέφοντας, βρήκα το βιβλιοπωλείο έτοιμο!

Και κάπως έτσι, η λέξη «βιβλιοπωλείο» βρήκε το ταίρι της στη λέξη «Βιβλιοσκόπιο».

Οι εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο

Οι εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο ήταν φυσικό επακόλουθο μιας επιτυχημένης συνεργασίας και ανάγκη για συνεχή βελτίωση και εξερεύνηση προς το καλύτερο. Έτσι, μετά από πέντε χρόνια πλούσιων δραστηριοτήτων και έναν Παγκρήτιο Διαγωνισμό Παραμυθιού, γεννήθηκε το πρώτο παιδικό βιβλίο και μαζί του οι εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο. Ο αρχικός στόχος μας ήταν να πάμε στη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή έκθεση παιδικού βιβλίου, στη Φρανκφούρτη. Αφού το καταφέραμε, ακολούθησαν δύο ακόμη διαγωνισμοί παραμυθιού καθώς και περισσότερα ταξίδια στο εξωτερικό σε μεγάλες εκθέσεις βιβλίων. Έκτοτε, η αγάπη των εκδόσεων Βιβλιοσκόπιο για το καλό βιβλίο μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, όπως και ο κατάλογός μας!

Το φυσικό μας κατάστημα και το eshop μας

Όσον αφορά το φυσικό μας κατάστημα, θα έλεγα πως ο λιλιπούτειος χώρος του βιβλιοπωλείου διαστέλλεται μαγικά για να χωρέσει τους απροσμέτρητους τίτλους βιβλίων. Η παιδική και εφηβική λογοτεχνία συναγωνίζεται με την ελληνική και ξένη λογοτεχνία ενηλίκων, τα κλασικά αριστουργήματα, την ποίηση, τα δοκίμια και τις μελέτες, τα εκπαιδευτικά βιβλία, τα ξενόγλωσσα λογοτεχνικά και εκπαιδευτικά, τα βιβλία ψυχολογίας, τους χάρτες, τα λευκώματα, τα βιβλία μαγειρικής και τους οδηγούς εναλλακτικών δραστηριοτήτων.

Κι επειδή ένα καλό βιβλίο πηγαίνει πάντα παρέα με ένα καλό παιχνίδι, από τον Νοέμβριο του 2013 τα ράφια του Βιβλιοσκόπιου κοσμούν παιχνίδια από τις καλύτερες εταιρείες παγκοσμίως. Παιχνίδια ξύλινα, εκπαιδευτικά, puzzles, επιτραπέζια και ρόλων που συνδυάζουν τη δημιουργική μάθηση, καλλιεργούν τη φαντασία, ενθαρρύνουν το ελεύθερο παιχνίδι και προάγουν την ομαδικότητα.

Για να βοηθήσουμε τα βιβλία μας να ταξιδέψουν μακριά και για να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες απαιτήσεις, δημιουργήσαμε το eshop μας όπου θα βρείτε επιλεγμένους τίτλους βιβλίων για όλους, best sellers, παιχνίδια και προτάσεις για δώρα. Περιηγηθείτε ελεύθερα και κάντε ξεκούραστα τις αγορές σας.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε από κοντά ή… από μακριά.

Φιλικά,

Γιάννης Ζαχαριουδάκης