Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Περιγραφή:

Η Ανιές είναι η μικρή σκυλίτσα του Πέτρου. Τη φωνάζουν Ντετέκτιβ γιατί έχει ένα μοναδικό χάρισμα: Πολύ δυνατή όσφρηση χάρη στην οποία ακολουθώντας μυρωδιές ανιχνεύει τα πάντα και βρίσκει απαντήσεις και στα πιο απίθανα! Λύνει κάθε μυστήριο. Από το ποιος μαζεύει τους καρπούς από τα δέντρα, πώς βρέθηκε η αράχνη στην μπανιέρα, πού πήγε η χαμένη κάλτσα, το παπούτσι και η μπάλα… Οι Τρίτες είναι ξεχωριστές, ιδιαίτερες μέρες για την Ανιές. Πάει μαζί με τον Πέτρο στο σχολείο, όπου ακούει παραμύθια και ιστορίες από τα βιβλία που διαβάζουν τα παιδιά. Μια Τρίτη όμως όλα είναι διαφορετικά στο σχολείο. Τα βιβλία έχουν εξαφανιστεί. Πού πήγαν; Ποιος τα πήρε και γιατί; Η αναστάτωση είναι μεγάλη. Η Ανιές χωρίς δεύτερη σκέψη αναλαμβάνει δράση. Θα τα καταφέρει;

Κείμενο με ρυθμό, ομοιοκατάληκτο, οικείο και αγαπητό στα παιδιά που το γέλιο τους είναι έντονο από την αρχή του βιβλίου. Κύρια χαρακτηριστικά το χιούμορ, η περιπέτεια, η ανατροπή, το μυστήριο, η δυνατή φιλία με το σκύλο, τα συναισθήματα αγάπης και αγωνίας που δημιουργούνται.

Η γοητευτική και χαριτωμένη εικονογράφιση της Σάρα Ότζιλβι, με λεπτομέρειες, ζωηρά χρώματα σε θερμές κυρίως αποχρώσεις, ταιριάζει, συμπληρώνει όμορφα και γεμίζει το κείμενο.

Όμορφη, έξυπνη, διασκεδαστική ιστορία της Τζούλια Ντόναλντσον για τη φιλαναγνωσία, -που αναδεικνύει και τη στενή σχέση, τη φιλία, που αναπτύσσει ένα παιδί με το σκύλο του- για τη δύναμη των βιβλίων, της ανάγνωσης ιστοριών που ομορφαίνουν την καθημερινότητά μας και γίνονται απαραίτητο συστατικό της ζωής μας. Έξυπνη η υπόθεση του «κλέφτη» βιβλίων που μη ξέροντας που αλλού να στραφεί για να ικανοποιήσει την ανάγκη του «ταξιδιού» του μυαλού του πήρε τα βιβλία του σχολείου δίνοντας έτσι την ευρυματική λύση της Δανειστικής Βιβλιοθήκης, αλλά και μια πρώτη επαφή των μικρών αναγνωστών με αυτή.
Απολαυστική, με χιούμορ, γέλιο, αλλά και με μυστήριο που κρατάει το ενδιαφέρον και την αγωνία των παιδιών ζωντανή ως το τέλος.

Για παιδιά από 3 ετών. Από τις εκδόσεις Πατάκη.

Η ντετέκτιβ Ανιές , της Τζούλια Ντόναλντσον

 

  • για παιδιά 3-6 ετών
  • είσοδος ελεύθερη
  • διάρκεια 45 λεπτά περίπου