Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Το παραμυθάκι της Παρασκευής

13/10/2017 στις 18:00

διαβάζει η Έρη Μπαμιάκη

«Ο Αρκούδος και το Πιάνο»
του David Litchfield – εκδόσεις Μικρή Σελήνη

 

Περιγραφή:

Μια μέρα, μέσα στο δάσος, ένα μικρό αρκουδάκι ανακάλυψε κάτι που δεν είχε ξαναδεί ποτέ. «Τι είναι άραγε αυτό το παράξενο πράγμα;» σκέφτηκε. Και άπλωσε διστακτικά την πατούσα του για να το αγγίξει…
Ο μικρός αρκούδος θα μάθει μόνος του να παίζει το πιάνο και κάποια στιγμή οι υπέροχες μελωδίες του θα φτάσουν στα αυτιά ενός κοριτσιού και του πατέρα της που έκαναν βόλτα στο δάσος. Αυτοί θα του μιλήσουν για τη μουσική, την μεγάλη πόλη και τα κονσέρτα που μπορεί να δώσει εκεί και τελικά θα τον πείσουν να τολμήσει το ταξίδι!
Ο αρκούδος θα γνωρίσει μεγάλη δόξα, θα δώσει συναυλίες, θα κερδίσει μουσικά βραβεία μέχρι που μια μέρα η νοσταλγία του για τους φίλους και το δάσος θα τον κάνουν να επιστρέψει. Και τότε θα ζήσει μια μεγάλη έκπληξη!
Μια τρυφερή ιστορία γεμάτη πάθος για τη μουσική που δείχνει την αξία του να κυνηγά κανείς τα όνειρά του, την βαθιά ανακούφιση που νιώθει κανείς όταν έχει μαζί του τους φίλους και την οικογένειά του και την εφήμερη χαρά που προσφέρει η δόξα και η δημοσιότητα.
Ο David Litchfield κατάφερε με αυτή την ιστορία να συγκινήσει αναγνώστες και κριτικούς και να κερδίσει στο ντεμπούτο του το βραβείο Waterstones Children’s Book Prize: Best Illustrated Book 2016.

-Είσοδος ελεύθερη

-για παιδιά 3-6 ετών

-διάρκεια 45 λεπτά περίπου